Van afgestudeerde Master of Science naar ervaren .Net ontwikkelaar

Smit Thermal Solutions, Eindhoven

9/2019-7/2021

Smit Thermal Solutions

Smit Thermal Solutions is een machinebouwer gespecialiseerd in ovens voor de productie van bijvoorbeeld zonnepanelen, waarbij temperaturen boven de 500 graden worden gehaald in een bijna vacuüm toestand, zodat de perfecte condities kunnen worden gecreëerd voor de depositie van materialen op de panelen. Ik heb in een team variërend van 2 tot 7 personen gewerkt, waarmee we volgens microservices architectuur software hebben ontwikkeld, waarbij afzonderlijke services communiceren met verschillende PLC’s, verschillende soorten scanners, en MES systeem en enkele met WPF ontwikkelde GUI’s, waarmee de oven bedient kan worden. Alle afzonderlijke services communiceren via een Kafka queue, waardoor de services buiten de Kafka berichten geen afhankelijkheden van elkaar hebben.

De eindgebruikers, bijvoorbeeld een fabrieksmedewerker, kan de GUI gebruiken om bijvoorbeeld setpoints voor temperaturen en druk aan te passen, te schakelen tussen verschillende operatie modes, zoals productie en stand-by. Daarnaast kunnen ook afzonderlijke deuren, banden, kleppen, etc. handmatig worden aangestuurd. Ook kunnen er complete verzamelingen van setpoints worden ingeladen en opgeslagen. De communicatie met het centrale MES systeem van de fabriek loopt via SECS / GEM. Hiermee verzamelt de fabriek veel nuttige data over de omstandigheden waarbinnen panelen geproduceerd worden, maar ook kunnen er via het MES systeem commando’s door de fabriek gegeven worden, bijvoorbeeld het inladen van een andere verzameling setpoints.

Naast dit systeem, zijn er in dezelfde fabriek ook nog 2 andere reeds bestaande systemen van Smit Thermal Solutions geplaats. Hiervoor hebben we de nodige aanpassingen gedaan om aan de eisen van de fabriek te kunnen voldoen en hebben we een soortgelijke communicatie met het MES systeem voor deze systemen ontwikkeld.

Uiteindelijk hebben we in samenwerking met de internationale service afdeling van Smit en de klant de systemen door getest, totdat we voldeden aan de eisen van de fabriek over hoe de panelen uit de machine komen en hoe de data met het MES system gecommuniceerd wordt.

C#, WPF, Caliburn Micro, Kafka, IOC, Castle, Unit Tests, Nunit, PostGreSQL, Peergroup EIB, SECS / GEM, OPC, OpcDaNet, VMWare, Hyper-V, Team City, ScrumWise

4C Insights, Eindhoven

7/2018-8/2019

Kinetiq

Civolution was een spin-off van Philips, die zich bezig houdt met Broadcast monitoring. Deze tak werd later overgenomen door 4C Insights en is vervolgens in April 2019 met iQ Media gefuseerd tot Kinetiq. Kinetiq maakt gebruik van video-watermerk- en fingerprint- technieken om video content te kunnen tracken. Klanten worden bediend via een portal, genaamd Teletrax, waarmee klanten inzicht kunnen krijgen wanneer er content wordt uitgezonden waar ze interesse in hebben.

Ik heb in het Teletrax team diverse kleine changes geïmplementeerd en problemen onderzocht en opgelost. Daarnaast heb ik een grote refactoring doorgevoerd, waarbij twee entiteiten die meer dan 10 jaar in dezelfde tabel zaten eindelijk werden losgetrokken, waarvoor veel code en unit tests moesten worden aangepast. Ten slot heb ik in de moderne microservice architectuur een nieuwe site gemaakt, waarin Watermark Ownership Detector klanten in beheerd kunnen worden.

.Net Core, ASP.Net Core, C#, TypeScript, Angular 6, PostGreSQL, IOC, Docker, Portainer, TeamCity, NHibernate, NServiceBus, StructureMap, Moq, NUnit, KnockOutJS, Sql Server, Entity Framework, Octopus, Github

NetAspect, Breda

10/2017-4/2018

NetAspect is de leverancier van Certigo, waarmee verzekeraars o.a. hun polis administratie kan beheren. Ik heb een API ontwikkeld, waarmee tussenpersonen van de verzekeraars direct mutaties kunnen doorvoeren op hun polissen.

C#.NET, SQL Server, IIS, Web API, VSTS, Postman

Edutel, Eindhoven

7/2015-7/2017

Als lid van een scrum team, werkte ik aan software voor het beheren van toegang tot internet, digitale telefonie en interactieve televisie diensten voor klanten van OnsBrabantNet en ON.

C#.NET, WCF, Entity Framework, SQL Server, PostgreSQL, DevArt, NUnit, ASP.NET, UML, Test-Driven Development

Vanderlande, Veghel

5/2013-7/2015

Masterdata communicatie – Ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van masterdata systeem, gebaseerd op XML berichten en Message Queueing.

TimeEntryBox  – Het ontwikkelen van een systeem ter ondersteuning van het tijdschrijf proces binnen Vanderlande. Hiervoor hebben we ik o.a. een responsive web applicatie gemaakt, waarin medewerkers hun uren konden registreren.

C#.NET, VB.NET, LINQ, Entity Framework, SQL Server, WCF, MVC.NET, MVVM, MSMQ, IIS, ServiceStack, Saltarelle, TypeScript, KnockoutJS, AJAX, GIT, REST

Achmea, Tilburg

2/2008-5/2013

Conversie van Allureplan Avéro naar Interpolis

Compensatieberekeningen Allureplan Avéro polissen i.v.m. ‘Woekerpolis affaire’

Conversie van Robeco naar Interpolis

Verkoopondersteuning bancaire producten

C#.NET, SQL Server, ASP.NET, MVC.NET, SSIS, XSLT, WCF, WWF

LaQuSo, Eindhoven

1/2005-2/2008

LaQuSo Repository – Ontwikkeling van een software framework ter ondersteuning van de validatie en verificatie van software designs en business processen.

Yasper Workflow Engine – Ontwikkelen workflow management systeem voor educatieve doeleinden.

Presentaties op conferenties  Conquest2007, ICEIS2007, SAC2007

UML, Petri netten, BPMN, C#.NET, VB.NET, ASP.NET, XML Web Services, Windows Services, Mono, mySQL, SQL Server, InfoPath, VB.Net, Windows Forms, Active Directory

Deloitte, Rotterdam

2/2003-1/2005

tot 11/2003 als afstudeerder

Digitale Koopgoot – Het ontwikkelen van een systeem voor de online verkoop van advies en het koppelen van online services aan dit systeem. Online betalen via TWYP.

NBO Salaris Adviseur – Het ontwikkelen van een case-based-reasoning salaris calculator.

C#.NET, VB.NET, ASP.NET, Windows Services, XML Web Services, .NET Remoting, SQL Server